Tocãnița lui Andreotti

Codul Rutier al Blogosferei

Articol preluat de aici:

Da, are un nume interesant nu-i asa?

Continutul insa, va fi mult, mult mai interesant, pentru ca asa cum banuiti Codul Rutier al Blogosferei incearca sa defineasca ceea ce este bine sa faca un blogger sau ceea ce nu este bine, ce principii, reguli trebuiesc urmate, ce design sau forma de pagina trebuie aleasa, ce cale trebuie sa aleaga pentru a fi un blogger citit si respectat deopotriva, unde si ce mod de promovare trebuie sa aleaga pentru a fi sigur ca va ajunge pe monitoarele cititorilor sai, mai pe scurt, Codul Rutier al Blogosferei tinteste sa raspunda la intrebarile si nedumeririle tuturor bloggerilor, sa arate un cod de conduita pe care bloggerii il au in acest moment doar datorita bunului simt  al fiecaruia, sa lamureasca si sa arate bloggerilor incepatori sau chiar si celor experimentati ca bloggingul nu este o joaca si ca a trecut de mult de faza unui simplu jurnal personal!

Asadar, in sectiunea de comentarii a acestei pagini, incercati sa raspundeti la urmatoarele intrebari, apoi in functie de like.urile primite de fiecare raspuns, continutul Codului Rutier al Blogosferei va capata forma!

1-care sunt elementele de design ce nu trebuie sa lipseasca de pe nici un blog?

2-ce metoda trebuie folosita pentru a tine sub control rubrica de comentarii:- trebuiesc sa fie obligatoriu sub moderare,  sa existe numai verificarea prin cuvinte anti-spam (capcha, akismet), ambele variante sau pur si simplu trebuiesc lasate libere indiferent de continut?

4-in cazul in care este injurat, care este cel mai potrivit mod de compartament al unui blogger pentru a tine sub control situatia?

5-in cazul in care un blogger este criticat de catre cititori, care este cel mai potrivit mod de a-si expune parerea?

6- in cazul in care este acuzat de plagiat, care este modul cel mai eficient pentru un blogger prin care sa-si demonstreze nevinovatia?

7-ce reguli de conduita trebuiesc neaparat respectate de catre bloggeri? Numiti  un top 20 de astfel de reguli!

8-ca si metoda de promovare al unui articol, care sunt sursele si resursele optime? (puteti exemplica)

9-ce trebuie sa fie mai important pentru un blogger:- numarul de vizitatori unici ai blogului sau, numarul de afisari ale  blogului sau, numarul de comentarii, numarul de injuraturi sau critici pe care le primeste, viteza de reactie a cititorilor sai imediat dupa ce a publicat un articol (comentariile imediate) , faptul ca e citat ca sursa intr-un articol de pe un alt blog, faptul ca i-a fost preluat un articol si publicat pe un alt blog sau ziar unde a fost totusi mentionat ca sursa, toate cele mentionate mai sus sau  mai exista si altele?

10-care este media de articole, pe care un blogger trebuie sa le citeasca, pe alte bloguri decat al lui, intr-o zi,  pentru a se considera implicat in blogging, pentru a fi informat si pentru a-si dovedi titulatura de blogger? poate exista o astfel de regula?

11-ce anume ar trebui sa nu fie afisat pe un blog pentru a nu deranja ochii cititorilor?

12-ce anume trebuie facut pentru ca un blog sa se incarce mai repede in browserele cititorilor?

13-ce anume trebuie respectat cu rigurozitate de catre un blogger?

14-stabiliti sectiunile Codului Rutier al Blogosferei!

15-ce anume poate defini calitatea continutului unui articol?

16-care este dimensiunea (in caractere) a unui fragment de text ce poate fi preluat de catre un alt blogger si publicat ca si sursa pentru un articol?

17-un blogger activ inseamna un blogger prezent si pe retele de socializare? care dintre retelele de socializare le considerati a fi cele mai importante si eficiente pentru un blogger ca sa-si aduca cat mai aproape de cititori continutul articolelor sale?

18-care sunt elementele de design ce va deranjeaza cel mai mult atunci cand vizitati un blog?

19-cum isi poate proteja un blogger continutul articolelor sale pentru a nu-i fi copiate textele pierzand astfel dreptul de proprietate asupra acestora? 

20-completati, va rog, cu alte reguli ce trebuie sa existe neaparat in Codul Rutier al Blogosferei!

*Nu trebuie sa raspundeti la toate intrebarile, este suficient sa raspundeti doar la cele care va intereseaza si la care considerati ca sunteti pregatiti sa raspundeti!

*Lasati adresa blogului atunci cand comentati, pentru ca toti cei ce vor contribui la completare Codului, isi vor regasi numele si adresa blogului in sectiunea ”Editori”;

*Seriozitatea se recomanda, de asemenea si obiectivitatea raspunsurilor;

*Se recomanda citirea si a celorlalte raspunsuri iar in cazul in care sunteti de acord nu ezitati sa apasati butonul like din dreptul comentariului respectiv;

*Se recomanda evitarea raspunsurilor evazive, devierea de la subiect, atacuri impotriva parerilor celor care au raspuns, jigniri sau orice alt comportament deviant

*Fiecare parere este importanta!

*Codul Rutier al Blogosferei, va fi afisat in format temporar, in momentul in care se vor strange 100 de participanti la editarea lui., urmand mai apoi modificarea, dezbaterea sau reactualizarea lui.

*Incercati sa promovati existenta acestei pagini, pentru a fi siguri ca numarul celor ce vor ajuta la editarea Codului va fi unul cat mai mare!

 

5 thoughts on “Codul Rutier al Blogosferei

  1. vai de capul meu :)) e mai greu decat codul rutier :)))))))))))) is blonda tu leoaico…te astepti sa-ti raspund? :)) :*

    1. nu mie, sugar!…..mi s-a părut interesant de aceea l-am adus aici…cine vrea să participe la conceprea codului este rugat să răspundă acolo, la link-ul mamă!:)

  2. Trebuie sa avem un cod rutier al blogosferei ? Eu cred ca ajunge bunul simt si respectul pentru cei care isi pun gandurile pe hartie 🙂
    Noroc fetelor 😉

  3. Eu cred ca fiecare blogger stie cel mai bine ce ii place si ce nu ii place. Asadar, are deja setul sau de reguli bine deifinite.

Hai, zi si tu ceva